UI

تفاوت طراحی آماده و اختصاصی در چیست؟

تفاوت طراحی سایت آماده با اختصاصی در چیست؟

شاید یکی از اولین سوالاتی که در ذهن کارفرما پدید می‌آید این باشد که آیا سایت من اختصاصی است؟ یا آماده؟ در مقاله طراحی سایت چیست به صورت خلاصه به بحث آماده یا اختصاصی بودن یک وبسایت اشاره شد. اکنون قصد داریم با جزئیات بیشتر به این موضوع بپردازیم.

از نقطه نظر چگونگی توسعه یک وبسایت، دو دسته‌بندی کلی وجود دارد. سایت‌هایی که از ابتدا تا انتهای آن‌ها به صورت خام با زبان‌های مختلف برنامه‌نویسی می‌شوند، و سایت‌هایی که با استفاده از سیستم‌های مدیریت محتوا(CMS) توسعه می‌یابند. محبوب‌ترین و قدرتمندترین CMS در سطح اینترنت وردپرس است که بیش از 40 درصد سایت‌های موجود با آن ساخته شده‌اند! برای آشنایی بیشتر به توضیح در مورد هر کدام از این روش‌ها می‌پردازیم.

طراحی سایت به صورت اختصاصی

برای توسعه‌ی یک وبسایت باید از زبان‌ها و تکنولوژی‌های مربوط به این حوزه استفاده کنیم؛ اصطلاحا تحتِ وب. زبان‌های برنامه‌نویسی زیادی برای این کار وجود دارند که می‌توان به PHP، JavaScript و… اشاره کرد. در حال حاضر این دو زبان بسیار محبوب و موردپسند توسعه‌دهندگان قرار دارند.

در توسعه‌ی یک وبسایت با استفاده از این روش بایستی تمام دستورات و کدها از ابتدا و اصطلاحا از صفر نوشته شود. ارتباط با پایگاه داده، نمایش داده‌ها و اطلاعات به کاربر، مباحث امنیتی و… تنها تعدادی از این موارد هستند. در دورانی که تمام تکنولوژی‌های سعی دارند با استفاده از پیشرفت‌های یکیدیگر منجر به یک راه‌حل نهایی در زمینه‌های مختلف شوند، پیاده‌سازی یک وب‌سایت از صفر کار معقولی به نظر نمی‌رسد.

طراحی سایت با استفاده از تکنولوژی‌های آماده(CMS)

سیستم مدیریت محتوا یا CMS چیست؟ سیستم مدیریت محتوا هم در حقیقت یک نرم‌افزار است که خود با زبان‌ها و تکنولوژی‌های مختلفی توسعه پیدا کرده است. هدف از به‌وجود آمدن این نرم‌افزارها این است که بتوانیم با سادگی بیشتر و هزینه‌ی کمتر صاحب یک وب‌سایت شویم. در گذشته‌ی نه چندان دور سه سیستم مدیریت محتوای معروف وجود داشت(جوملا، دروپال و وردپرس) که پس از رشد و فراگیری وردپرس، اکنون بیشینه‌ی سهم اینترنت در اختیار آن است.

نکته‌ی خیلی مهمی که درباره‌ی آماده بودن این نوع از سایت‌ها باید به آن اشاره کنیم، این است که آماده بودن به معنای بسته بودن دست ما نیست! برای CMS ها هم می‌توان رابط کاربری گرافیکی اختصاصی طراحی و آن را اجرا کرد. یا در صورت نیاز می‌توان به قالب‌های آماده ویژگی ها و قابلیت‌های مورد نیاز کارفرما را افزود. پس آماده بودن به معنای تکراری بودن یا کم ارزش بودن محصول نهایی این روش نیست!

از مهم‌ترین مزایای استفاده از این روش می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • هزینه‌ی پایین نسبت به طراحی اختصاصی
  • افزایش سرعت انجام کار
  • به‌روزرسانی‌های منظم

در آخر بد نیست به تعدادی از مزایای سیستم مدیریت محتوای وردپرس اشاره شود. در نکوسایت از این سیستم مدیریت محتوا برای پاسخ به نیاز کارفرمایان محترم استفاده می‌شود چرا که سال‌ها است که آزمون خود را به خوبی پس داده است.

  • استفاده از کد منبع آن رایگان است
  • به آسانی می‌شود آن را یاد گرفت
  • جامعه‌ی پیشتیبانی قدرتمندی دارد
  • توسعه‌پذیری آن بالا است
  • می‌توانیم قالب‌های مختلف و متنوع را برای آن طراحی کنیم
  • وب‌سایت‌های معروف دنیا از آن بهره می‌گیرند
  • امنیت بالایی دارد

امیدواریم خواندن این مقاله کمکی به آشنایی با موضوع طراحی سایت‌های اماده و اختصاصی کرده باشد.

Tags

برچسب‌ها

Related Articles

مقالات مرتبط

طراحی سایت چیست؟
قطعا نام نرم‌افزار به گوش‌تان خورده است. یک سایت هم نوعی نرم‌افزار است. اصطلاح پر استفاده‌ی طراحی سایت...

دسته‌بندی‌ها